Engelska och vindkraft

Nar jag var i Baltimore forsta natten delade jag rum med 1 tjej fran england, 1 kille fran England och 5 killar fran Mexico.
Nar jag skulle ga och lagga mig var tjejen fran england och en kille fran Mexico dar.
Vi borjade prata lite och Helen (tjejen fran England) pratade valdigt mycket och snabbt. Mexico (minns inte vad han hette) bara tittade pa henne och hmmmade och nickade. Efter typ en halvtimme, om det inte var mer, sager han "Jag forstar inte vad du sager. Du sager typ "hee" istallet for here." Han tyckte att jag pratade battre engelska an henne! Helt sjukt!
Sen berattar han om hur han pluggar vindkraftverk. Vi fortsatter och pratar lite om det och sa sager Helen "Jag hatar nar det ar blasigt". Mexico haller med men efter nan minut nastan skirker han "NEEJ, jag kan inte hata nar det ar blasigt! Jag ska ju jobba med Vindkraftverk!!!"
Jag vet inte det ar en san grej som ar roligast nar du ar med eller om ni kommer att tycka att det ar lika kul som jag.

Nu ska jag ata lite och sen se hur mycket konstigt folk jag kan hitta vid tvn!

Funkar inte

Okej..., det kanske inte funkar. Men det gjorde det for en liten stund sedan. Synd for er!

Antligen tanker ni

Sota syster har skickat lite bilder som hon tog nar hon var har. Sa himla fiffigt!
Har kommer nagra fran New York






Washington

Delar rum med 2 systrar fran Austarlien. Dom ar sa jakla gulliga. Vi ska ata frukost nu och sen titta pa alla monument, museum och minnesstatyer! Det finns massor av dom har!

Kanner mig mer utvilad idag, skont med vila igar!

I dag har jag latmasken i mig

Idag tar jag en lat dag. Jag har inte lust att ga och titta pa en massa saker. Jag har inte lust att ga runt runt i kylan. Sa idag stannar jag inne, laser, sover, sitter vid internet och tittar pa tv. Dessutom sa tror jag att jag har lite feber.

Det kanns lite som att jag maste gora saker varje dag. Men hade jag varit pa ett varmt stalle hade jag kunnat slappa pa stranden istallet for att titta pa sevardheter. Sa det har blir en "stranddag". Jag ska ju trots allt vara i Washington i nagra dagar till. Sa alla gratis museum far vanta.

Nu ska jag strax atervanda till min bok och sangen.

Har tagit reda pa att jag ar i ett tjej-rum och att det kommer 2 st idag!

Vita huset

Vita huset ar mycket mindre an vad man tror! Jag och Helen (tjejen fran England, har fragat henne vad hon heter nu!) blev ganska brydd over hur litet det var. Vi fragade en polis om det var fran ratt sida vi tittade eftersom vi tyckte att det var sa litet och da sa han att det fanns ju faktiskt ocksa vastra och ostra flygnarna...., men det ar ju inte riktigt det som man tanker pa nar man tanker pa vita huset.

Jag bor foresten helt sjalv i ett rum med 8 sangar. Skitkonstigt, jag vet inte ens om det ar ett mixat eller ett tjejrum!
Kommer val att bli helt skrackslagen om nan kommer inatt!

Baltimore-Washington

Nu ar jag i Washington. Har varit i Baltimore i 2 natter. Det forsta taxichaufforen sager till mig ar att det ar extremt farligt i Baltimore och att man i princip blir ranad sa fort man kliver utanfor dorren, men riktigt sa farligt var det inte i omradet jag bodde. Men jag gick anda hem ganska tidigt.
Traffade en kille fran Australien som hade varit utbytesstudent utanfor Stockholm ett ar, men han hade varit i Ostersund och Lycksele. det var hyfsat konstigt att sitta och prata svenska med en kille fran Australien.

Akte hit till Washington med en tjej fran England...., kom just pa att jag har "kannt" henne i typ 3 dagar och jag har ingen aning om vad hon heter! Maste kanske fraga!

Det har kallt och gratt har just nu och jag langtar efter nybakt brod och oboy!

Langtar efter er!

Inte hemlos langre!

Det har lost sig, jag gick pa hostelet mittemot och dom hade privat rum med delat badrum. Okej, det kostar mer. Men nu behover jag inte bo i Harlem eller Brooklyn!

Jag vet, jag ar dramatisk. Men man far lite panik nar man inser att man inte har naganstans att bo!
men det ordnar sig alltid!

Hemlos

Fran kl 11 ar jag hemlos. Iaf fran alla billiga hostel. Hade tankt att dra vidare till Baltimore idag, men jag kanner att jag vill vara en dag till i New York...,, aven fast jag ar less pa alla bilar som tutar, alla polisbilar, ambulanser och alla brandbilar som har varldens hogsta ljud pa sina signaler.

Ska leta vidare nu...., onska mig lycka till!


New York

Helt galet vad fort 12 dagar gick. Nu ar min lena Lena pa vag hem.
Vi har haft sa jakla kul, det var bara Maria som fattades, varan hissdam.

Nu sitter jag pa det forsta hostelet som jag bodde pa nar jag kom till New York. Sangen som jag skulle ha har blivit snodd av nan. Sa nu far smidiga Karin sova pa overslafen igen!

Jag har forresten blivit halt, ett liten rod grej under min fot gor sa att jag inte kan ga riktigt. Sa jag maste vila mina fotter lite.

Nar jag och Lena vantade pa tunnelbanan en dag borjade en man att prata med oss. Han hette Lars-Erik och hans typ farmor eller natt var fran Sverige. Sa han kunde lite svenska och forstod svenska ganska bra.
Det roliga var nar han uttalade sitt namn (tank er amerikans uttal) och vi sa det som det ska sagas. Da sa han "Jag kan inte ens uttala mitt namn riktigt!" Hahahah! Vi tyckte iaf att det var skitkul!

New York

Har varit uppe i Rockerfeller Center idag. Tuff utsickt!

Har shoppat, Lena har haft pa sig spenderarbyxorna!
Jag har kopt en jacka/kavaj och en present till en person. Imorrn fortsatter shoppingen! Har gjort de mesta turistiga sakerna nu!

New York

Idag har gjort hela lower manhattan. Helt sjukt vad vi har gatt. Vi har varit igang sen 10 och kom hem vid 20. Vi kanske har suttit ner 1-1,5 timmar sammanlagt!
Lena har shoppat, men jag har inte riktigt kommit igang. fast jag har sneglat pa en jacka!

Okej, antingen sa har ni ett liv, eller sa skriver jag oerhort trakigt. Tankte pa kommentarerna som har borjat sina.
Ar det ingen som tycker synd om mig och mitt minnes kort?
Jag haller pa att ni har ett liv =)

Back in New York

Nu ar vi tillbaka, inte pa ett lika fint hostel som dom vi har bott pa tidigare, men det funkar.

Dagen borjade skitdaligt! Jag insag att jag har tappat ett av mina minneskort till kameran. Sa jag har inga bilder fran mina 3 forsta veckor! Blaaaa!

Jag har varit i USA i 1 manad nu. Helt sjukt va fort det gar!

Blir jakligt less pa att dollar har gatt upp! Toppen nar man ska shoppa..., inte!

Philly

Sista kvallen i Philadelphia. det ar verkligen en jattetrevlig stad.
Hostelet ar super, igar var det ost och vin kvall. Gott!

Imorrn drar vi tillbaka till NY, jag har fatt olika mail om hur vi ska ta oss dit. Valdigt konstigt, ena mailet sager att vi ska aka uptown och andra sager att vi ska aka downtown. Men med tanke pa andressen sa borde det inte vara alltfor svart att ta reda pa.

Haller pa att tvatta, fatta vad glamorost!

Philadelphia

Nu ar vi i underbara Philadelphia! Det ar jattefint och varmt! Over 20 grader!
Bussresan hit tog typ 2 timmar och jag sov nog 1 av dom! Valdigt trevligt sallskap jag var!

Nu ar det filmkvall har pa hostelet och gratis ol. Men jag och Lena ar som vanligt trott sa far se vad det blir!

Lena, jag och NY

Idag  har jag och Lena varit i Harlem. Vi skulle ga till en baptistkyrka med gospel och sant.  Men dom tog inte emot besokare idag. Sa vi och alla andra turister var tvungen att ga till nan annan kyrka. Vi hamnade i en metohdistkyrka. det var inte gospel dar inte..., vi gick efter 30 min!

Sen har vi akt turistbuss och vandar runt. Vi vandrar en hel del.

Imorrn drar vi till Philadelphia. Iaf for 2 natter, sen far vi se!

Lena och jag

Nu ar Lena har! Wohooo! Antligen!
Vi ska ta en turistbuss och aka runt lite idag!

Nu pa vag till nasta hostel!

Lena!

Lena kommer idag! Om nagra timmar landar hon! Sa jag ska ta tunnelbanen ut till JFK for att hamta henne. Det tar typ 1 timme att aka tunnelbanan dit, har nog aldrig suttit pa en tunnelabna sa lange! Men det kostar bara 2 dollar!

Hon ska vara har i 12 dagar, sa da ska vi till Washington, Philadephia och sen tillbaka till New York! Underbart!
Nu kommer jag att ha nan att skratta at alla knappa manniskor med!

New York

Har just dumpat ryggsacken pa ett nytt stalle. Verkar mycket battre an det forra.
Pa det forra sa lat sangen varje gang jag rorde mig, jag hade ingen stege for att ta mig upp och ner (jag ar ju inte varldens smidigaste sa det var spannande!), det var ett helt gang som hangde i receptionen, som var alldeles vid vart rum, och dar spelade dom hog musik mest hela natten. Valdig seriost av dom som jobbar dar!


Det ar varmt har idag! Harligt!


Imorrn kommer Lenis! Langtar! Maste bara forsoka att fixa boende har i New York en natt till!

Annars far vi val dra vidare tidigare an vad jag hade tankt!


American girl

Är på svenska kyrkan nu, ska snart äta en ostmacka!

Har varit på en dockaffär, en helt underbar dockaffär! American girl hette den. 4 våningar med dockor!
Man får välja en docka som ser ut som barnet och sen finns det hur mycket kläder och grejer som helst!
Det fanns dessutom ett docksjukhus och en docksalong där dockorna kunde få sitt hår gjort. Jag stod hur länge som helst och kollade! Småtjejerna kommer dit med sina dockor och väljer frisyr. Sen fixar`frisörerna det ocg rengör dockornas ansikten. det kostar typ 20 dollar.

Emma P, om du tröttnar på människorhår kanske du kan börja göra frisyrer på dockor! För att få en rätta glansen använder dom en tandborste!

På fredag kommer Lena! Längtar!

Har förresten blivit förkyld! Bläää


New York

Tillbaka i New York. Kanner mig som hemma =)
Tagresan igar var hur lang som helst. Det blev forsenat med 2 timmar. Sa jag satt pa taget i 14 timmar. Var hyfsat less.
Jag borjade lasa en pocketbok och innan vi kom fram till New York hade jag last ut den, 450 sidor. Det ni!

Pa gransen mellan Kanada och USA stannar man i 2,5 timmar! Trakigt!

Hostelt som jag bor pa nu har lagre standrad an de som jag har bott pa tidigare. Men jag tillbringar ju inte sa mycket tid dar, sa det far duga.

Jag tror att jag ska ta mig en tur till djurparken idag. eller kanske hitta pa nagot annat. Far se!

Battur

Idag har jag akt bat. Kan ni tanka er! Utan att ma daligt!
Men det var en sa lugn batresa och bara pa 45 min, sa det hade varit konstigt om jag hade matt daligt!
Batresan var runt nagra oar och det var en jattefin utsikt over skyskraporna och cntower. Sa nagra fina  bilder fick jag.

Har strosat runt, tittat i affarer men inte handlat natt. Min ryggsack ar full nog!
Nu ar jag pa hostelet/seniorboendet. Ska packa om lite och forbereda resan till New York imorrn.

Ha det underbart!

p.s seniorerna halsar!

Seniorboende

Nar jag kom till det nya stallet for att checka in blev jag hyfsat brydd. Overallt var det gamla manniskor. da menar jag verkligen gamla manniskor! Jag trodde att jag hade gatt fel och fragade damen i receptionen om det har verkligen var ett hostel och hon sa att " ja det var ett hostel, men aven ett seniorboende"! Sa alltsa ar det jag och seniorerna som hanger har! Det ar iaf inte hogljutt!

Niagarafallen var tufft, men inte alls lika stort som jag trodde. Men helt klart det basta vattenfallet jag har sett.

Skulle aka tunnelbana ner till Cn tower* for att ta en battur runt nagra oar. Men tunnelbanan oppnade inte forsen 8.55 och nar jag laste skylten och stod dar en stund sa var det en karl som kom fram till mig och sa "det star att det oppnar 9.00 pa skylten, om du kan lasa forstass'.
Jag log bara och gick darifran. Nu hoppas jag att han har forsvunnit nar jag gar ner igen.


*Jag har ljugit for er! men helt oavsiktligt. Fick hora igar att CN tower nu ar varldens nast hogsta byggnad. det finns en i Bubai som ar hogre!

Toronto

Idag har jag vandrar runt sa mycket att min ena vad har lagt av!
Jag har varit i varldens hogsta byggnad idag, CN Tower. Det var coolt. Far ni till Toronto maste ni se det!
Sen har jag vandra runt och runt, aven varit pa ett skomuseum.

Holl nastan pa att glomma bort! Jag har varit pa ett hockeymuseum. Avis Andreas?

Fosokte att boka fler natter har, men det var fullbokat sa nu har jag bokat in mig pa ett lyxhotell om man jamfor med hostel. Men det var fullt overallt annars och jag ville inte hamna i ett slumomrade!

Imorgon ska jag till Niagarafallen! Ska bli tuftt!

Toronto ar helt klart tuffare an Montreal!

Toronto

Framme i Toronto. Tankte vara duktig och ga fran tagstationen. Det gjorde jag ocksa i osregn! Helt sjukt va mycket det regnade! Jag var dyblot! Men gick gjorde jag!

Canadas tag var inte lika bekvama som amtrak.

Nu ska jag kolla lite vad det finns for folk har!

Ha det sa bra dar hemma! Jag saknar er!

The two blondes

Nu har the two blondes lamnat byggnaden. Egentligt sa ar dom inte riktigt blond, men lite iaf.
Dom ska tillbaka till New York. Jag ska till Toronto.
Dom hade skrivit sa himla gulliga lappar till mig, kan nastan borja grata nar jag tanker pa allt fint dom har skrivit.

Vi har iaf bestammt oss for att halsa pa varandra. Jag har faktiskt redan borjat planera for min resa till London och Birmingham!

Snart pa g igen

Nu har jag bokat min tagresa till Toronto. Visst det ar mycket billigare att aka buss, men tagen har ar sa bekvama! Kanner att jag kan unna mig det =)

Kanns skont att lamna Montreal. Inte en stad jag rekommenderar.

Mina ben ar helt slut, kanner mig som att jag vore 80 ar!

Imogen 11.45 lamnar jag Montreal for Toronto!

Resturangbesok

Vi skulel ga ut och ata en fin middag igar. Kanda att vi hade inte gjort det sen vi borjade resa och dessutom sa var det var nast sista kvall tillsammans.

Vi velade mellan nagra resturanger, men till slut sa var det en slemmig karl som drog in oss pa en resturang . Redan da borde vi kanske ha reagerat, men det var 17 cad for sallad, huvudratt, kaffe och efterratt. Sa vi tyckte att priset var bra!
nar vi satte oss var assietterna dammiga. Vi bestallde och fick vanta ganska lange pa maten. Jag bestallde en cola (for vattnet har smakar klor!), och fick vanta ca 35 min innan han kom pa att jag hade bestallt den!

Jag tog kott och det smakade bra. Men Imogen tog lax som smakade konstigt och Gergina tog musslor som smakade konstigt. Vi fick valja mellan 2 efterratter. Jag ocg Gerogina tog samma och Imogen skulle ta frukstallad. nar han kommer och ska servera det sa far alla tre samma och Imogen maste saga till igen att hon vill ha fruktsallad. Han vandrar ivag och ca 25 min senare tittar han forvanat pa henne och sager fruktsallad. Under den tiden som gick for henna att fa fruktsalladen sa hande en grej.

ett par gar mot toaletterna och tafsar pa varandra. Sen gar de in pa samma toalett och ar dar typ 15 min! Sen kommer killen ut och ser sa jakla ackligt nojd ut, efter nan minut kommer tjejen ut och ratar till sina klader!
Vi holl pa att do av skratt! Helt sjukt!

Montreal

Sitter pa Hostelet nu, dom andra ar fortfarande ute och turistar. Men jag kande mig lite hangig idag sa jag har sovit en stund.

V ihar gatt till en o idag, och nar vi val kom dit sa fanns inet inget att se! Vi gick typ i 4-5 tim! men det var ganska fint dar i af.

Pa torsdag aker jag till Toronto.

Hoppas att alla har det bra! Jag blir sa himla glad av att lasa era kommentarer!

RSS 2.0